Van Maerlantlyceum - Eindhoven

Het Van Maerlantlyceum in Eindhoven is een school voor havo, atheneum en gymnasium, die ongeveer 1.200 leerlingen telt. Het Van Maerlantlyceum streeft kwalitatief goed onderwijs na en wil voor elke leerling het verschil maken door aan te sluiten bij zijn/haar interesses en mogelijkheden. Deze visie komt tot uiting in het brede aanbod van examenvakken, de gymnasiale vorming, de havoprofilering en in de maatwerkarrangementen die voor bijzondere leerlingen kunnen worden gecreëerd. Kenmerkend is ook dat relatief veel leerlingen een bètaprofiel kiezen. Dat past bij de Brainportschool die het Van Maerlantlyceum is, wat onder meer inhoudt dat de school veel samenwerkt met technische bedrijven in de regio.

Het Van Maerlantlyceum verzorgt niet alleen goed onderwijs, maar geeft ook iedere leerling een podium om uit te blinken. Daarom organiseert de school naast onderwijs ook veel extra activiteiten, zoals ateliers voor dansen, tekenen, muziek, lichamelijke oefening en bèta-talenten. Het Van Maerlantlyceum staat bekend om zijn muziekavonden, poëziewedstrijden en debatcultuur.

Het Van Maerlantlyceum wil ertoe bijdragen dat leerlingen het beste uit zichzelf halen. De school staat voor kwaliteit en biedt ruimte voor eigenheid. Reflectie en kritisch nadenken van leerlingen worden gestimuleerd, want EigenWijsheid wordt op het Van Maerlantlyceum gewaardeerd.

Website

Klik hier om naar de website van het Van Maerlantlyceum in Eindhoven te gaan.

Door internetbureau ROQUIN © 2023 AOS-OMO