Onderzoeksbegeleiders

De leraar van de 21e eeuw heeft een onderzoekende houding en beschikt over onderzoeksvaardigheden. Zowel de lerarenopleiding als de AOS Zuidoost-Brabant helpen je deze houding en vaardigheden te ontwikkelen. Daarom word je zowel ondersteund door onderzoeksbegeleiders die verbonden zijn aan onze vo-scholen als door onderzoeksbegeleiders die verbonden zijn aan de lerarenopleidingen.

Begeleiding onderzoek

Een onderzoekende houding is voor (aanstaande) leraren heel belangrijk. Daarom besteden we er tijdens je opleiding binnen de AOS veel aandacht aan. Bij het uitvoeren van de onderzoeksopdrachten in de eindfase van de opleiding word je ondersteund door de onderzoeksbegeleider van de school. Hij of zij helpt je bij het selecteren van een geschikt onderzoeksthema, wijst je de weg op het gebied van onderzoek en geeft feedback op je onderzoek.

Ondersteuning vanuit de opleiding

Ook vanuit de lerarenopleiding krijg je hulp bij de uitvoering van je onderzoek. De onderzoeksbegeleider van de lerarenopleiding begeleidt je bij de onderzoeksmethodiek voor praktijkgericht onderzoek. Deze onderzoeksbegeleider beoordeelt samen met een tweede beoordelaar de resultaten van je onderzoek.

Meer weten?

Wil je meer weten over de taken van de onderzoeksbegeleiders? Download dan binnenkort de uitgebreide functieomschrijvingen via de pagina downloads voor opleiders.

Door internetbureau ROQUIN © 2024 AOS-OMO