Onze visie

Leerlingen het best mogelijke onderwijs bieden, zodat ze op de best mogelijke manier leren! Dat is de missie van de bij de AOS West-Brabant aangesloten scholen. Dat bereik je alleen als je met z’n allen elke dag met onderwijs en onderwijsverbetering bezig bent.

Binnen de AOS staan continue de volgende vragen centraal:

  • wat leren we leerlingen
  • hoe doen we dat
  • waarom op die manier, en
  • hoe leren we ze om te leren?

 

De leerling staat centraal

Tegelijkertijd stimuleren we elkaar om alert te zijn en te blijven. Elke dag biedt kansen om het leren van leerlingen én je eigen competenties als docent te verbeteren!

Het belang van die vragen proef je het sterkst op de werkvloer. Daar krijg je ook de meeste kansen om ermee aan de slag te gaan en daadwerkelijk het verschil te maken. In het hart van het onderwijs zie je waar leerlingen mee worstelen, wat hen aanspreekt of juist saai vinden, wat leerlingen nodig hebben om gemotiveerd te raken. En, niet in de laatste plaats, waar jouw kwaliteiten en valkuilen liggen.

Om die reden brengen we jou in de praktijk, dagen we je uit om oplossingen te bedenken en deze direct uit te proberen. Je laat je daarbij inspireren en ondersteunen door anderen, maar je gaat vooral op zoek naar jouw manier. Wat voor een leraar ben jij, wat voor een leraar wil je worden?

Door internetbureau ROQUIN © 2024 AOS-OMO