Workshops eindfase
Het docentschap vereist een leven lang leren om telkens de best mogelijke les aan je leerlingen aan te bieden. Op dit deel van de AOS-website vind je de benodigde informatie om een extra stap in je ontwikkeling en professionalisering te kunnen maken. We bieden daartoe jaarlijks diverse workshops aan. Op deze plek vind je meer informatie over die workshops en kun je je inschrijven.
Inschrijven
De workshops vinden tijdens het schooljaar 2024-2025 plaats op drie donderdagmiddagen, in principe van 15.00 tot 17.00 uur:
- 3 oktober 2024
- Klassenmanagement | Merletcollege te Cuijk
- Klassenmanagement | Fioretti College te Veghel - 16 januari 2025
- Groepsdynamiek | Metameer te Boxmeer
- Oudergesprekken | Zwijsen College te Veghel - 27 maart 2025
- Solliciteren | Elzendaalcollege Gennep
- Jouw rechtspositie in het onderwijs | Eckart College Eindhoven
Per datum worden er (één of) meerdere workshops aangeboden op verschillende locaties. Kies de workshop die jou het meeste aanspreekt en iets toevoegt aan jouw persoonlijke en professionele identiteitsontwikkeling. Lees eerst de workshopbeschrijvingen op deze pagina en klik dan hier om je in te schrijven. Dat gaat steeds per workshopronde. De workshopinformatie en het inschrijfformulier worden telkens weer vernieuwd als er een ronde voorbij is.
Ronde 3 - Donderdag 27 maart 2025
Workshop 1: Solliciteren
Workshopleider: Janneke Smits (afdelingsmanager HR Mezzo Scholen)
Plaats: Elzendaalcollege Gennep
Datum: Donderdag 27 maart 2025
Tijd: Van 15.00 tot 17.00 uur
Hoe ziet de bijeenkomst eruit?
Nu het einde van je studie in zicht komt en een aanstelling als docent steeds dichterbij komt, is het fijn om te weten waar je bij een sollicitatie, het schrijven van een brief of een CV, rekening mee moet houden. Daarnaast is het belangrijk dat jij eigenaar bent van jouw eigen pad en daarmee op de hoogte bent van de meeste relevante cao-ontwikkelingen voor startende docenten. Deze bijeenkomst geeft je inzicht waar een werkgever bij jouw sollicitatie op let en waar je aandachtspunten liggen om jezelf krachtig en authentiek neer te zetten tijdens een sollicitatie.
Waarom zou je deelnemen?
Je krijgt inzicht in de werkgeverskant van een sollicitatieprocedure en krijgt handvaten aangereikt die je helpen om zelfverzekerd te gaan solliciteren.
Wat vragen we van je?
We vragen je een actueel CV en een voorbeeldbrief mee te nemen.
En daarna?
De opgedane kennis kun je gebruiken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt én bij je start als docent.
Workshop 2: Jouw rechtspositie in het onderwijs
Workshopleider: PR-consulent AOb
Plaats: Eckart College Eindhoven
Datum: Donderdag 27 maart 2025
Tijd: Van 15.00 tot 17.00 uur
Hoe ziet de bijeenkomst eruit?
Na een kort voorstelmoment krijg je als deelnemer informatie over jouw rechtspositie in het onderwijs. Wat mag wel en wat niet? Hoe is een salarisstrookje opgebouwd? Wat zijn de specifieke rechten en plichten van een startende docent? Waar moet je extra op letten bij een arbeidsvoorwaardengesprek? Wat zou je moeten verdienen? Deze zaken worden uitgelegd en er wordt besproken hoe een vakbond hierbij helpend kan zijn. Waarom zou je lid worden van een vakbond en waarom dan specifiek van de AOb? Deze en andere vragen gaat Stefan van Boxtel beantwoorden. Natuurlijk hoopt hij ook nog een aantal nieuwe leden te mogen begroeten. Er is volop ruimte om vragen van de studenten te beantwoorden.
Waarom zou je deelnemen?
Als je meer wilt weten van je rechtspositie en beter beslagen ten ijs wilt komen bij een arbeidsvoorwaardengesprek en/of de bespreking van je jaartaak.
Wat vragen we van je?
Niets, behalve je aandacht. Er wordt een informatiemap uitgedeeld.