Het beroep leren in de school

De academische opleidingsschool (AOS) leidt studenten op voor het beroep van leraar. Dit gebeurt op de meest bijzondere èn meest logische plek die er bestaat: midden in het werkveld. Vanaf het eerste jaar ben je niet alleen student, maar ook een collega-docent op de school waar je werkt en leert.

Reken er op dat dit een boeiende werkomgeving oplevert! Bovendien krijg je prima begeleiding van zowel de hogeschool of universiteit, als de opleidingsschool. Alles en iedereen is erop gericht om jou te laten ontdekken waar jouw kwaliteiten als docent liggen en hoe je jezelf steeds verder in het beroep kunt bekwamen.

Aan het eind van de opleiding ben je een gekwalificeerde docent die stevig in z’n schoenen staat, al een mooi stuk praktijkervaring op zak heeft en weet wat hij te bieden heeft!

Praktijk en theorie gaan hand in hand

De academische opleidingsschool (AOS) brengt de werelden van wetenschap en werkveld bij elkaar. Je past theoretische kennis direct toe in de praktijk en omgekeerd toets je jouw praktijkervaringen aan de theorie. Dit gebeurt onder meer aan de hand van opdrachten, maar ook via praktijkonderzoek.

Kies je voor de AOS-route, dan word je bovendien begeleid door deskundige en bevlogen professionals die zelf de noodzaak voelen om zich voortdurend te blijven ontwikkelen en te verbeteren. Je brengt het beste in elkaar én in de leerlingen naar boven!

Door internetbureau ROQUIN © 2024 AOS-OMO