Mastertraject Leeratelier

Hoe speel je in op de veranderende leerbehoeften van leerlingen in onze dynamische wereld? Dat is dé uitdaging voor het onderwijs van de 21e eeuw. Van jou als leraar wordt daarom veel verwacht. Je wordt een veelzijdige professional die niet alleen onderwijs op maat geeft. Je ontwerpt en ontwikkelt dit zelf, samen met collega’s. Ben je ondernemend en innovatief? Heb je de drive om samen met collega’s te groeien in het leraarsvak? Dan wordt het traject Leeratelier misschien wel jouw route naar het leraarschap.

Nieuw traject

De eerstegraads lerarenopleidingen van de Radboud Universiteit, Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven werken samen met Ons Middelbaar Onderwijs. Deze vier partners kiezen voor een andere manier van opleiden, waarin het accent ligt op onderwijsinnovatie. Dit betekent dat je wordt opgeleid om consequent te denken en handelen vanuit het leerperspectief van de leerling. Hoe leren mijn leerlingen? Wat kan ik bijdragen aan de leeractiviteiten die ze moeten ondernemen om hun leerdoelen bereiken? De antwoorden op deze vragen zijn leidend bij het ontwerpen van onderwijs op maat.

Drie leerateliers

Voor de pilot zijn drie leerateliers gevormd: Midden-Brabant, Noordoost-Brabant en Zuidoost-Brabant. In deze leerateliers zullen studenten van verschillende opleidingen worden geplaatst. Het blijkt dat door zo’n samenwerking positieve leereffecten ontstaan. De lerarenopleidingen stemmen de begeleiding op elkaar af en elke lerarenopleiding houdt de eigen student daarbij goed in het oog.

Meer informatie

Voor meer informatie ga je naar de downloadpagina voor studenten en download je het document over het Mastertraject Leeratelier.

Door internetbureau ROQUIN © 2024 AOS-OMO