Mastertraject Leeratelier

Hoe speel je in op de veranderende leerbehoeften van leerlingen in onze dynamische wereld? Dat is dé uitdaging voor het onderwijs van de 21e eeuw. Van jou als leraar wordt daarom veel verwacht. Je wordt een veelzijdige professional die niet alleen onderwijs op maat geeft. Je ontwerpt en ontwikkelt dit zelf, samen met collega’s. Ben je ondernemend en innovatief? Heb je de drive om samen met collega’s te groeien in het leraarsvak? Dan wordt het traject Leeratelier misschien wel jouw route naar het leraarschap.

Een speciaal traject

De lerarenopleidingen van de Radboud Universiteit, Tilburg University, de Technische Universiteit Eindhoven, de faculteit Educatie van Hogeschool Arnhem Nijmegen en Fontys Lerarenopleiding Tilburg werken samen met scholen van Ons Middelbaar Onderwijs. Deze partners kiezen met het leeratelier voor een andere manier van opleiden, waarin het accent ligt op onderwijsinnovatie. Dit betekent dat je wordt opgeleid om consequent te denken en handelen vanuit het leerperspectief van de leerling. Hoe leren mijn leerlingen? Wat kan ik bijdragen aan de leeractiviteiten die ze moeten ondernemen om hun leerdoelen bereiken? De antwoorden op deze vragen zijn leidend bij het ontwerpen van onderwijs op maat.

Regionale leerateliers

In de leerateliers komen studenten van verschillende opleidingen samen met leraren van verschillende stagescholen uit een bepaalde regio. Het blijkt dat door zo’n samenwerking positieve leereffecten ontstaan. Je leeromgeving wordt ruimer dan alleen je stageschool en je ziet meer van de onderwijswereld. De lerarenopleidingen stemmen de begeleiding op elkaar af en elke lerarenopleiding houdt de eigen student daarbij goed in het oog.

Meer informatie

Voor meer informatie ga je naar de downloadpagina voor studenten en download je het document over het Mastertraject Leeratelier.

Door internetbureau ROQUIN © 2024 AOS-OMO