Werkplekbegeleiders

De werkplekbegeleider is jouw directe begeleider. Deze ervaren leraar is geschoold in het begeleiden van studenten van de lerarenopleidingen. Meestal doceert de werkplekbegeleider ook het vak waarvoor jij je onderwijsbevoegdheid wilt halen.

Aanspreekpunt

De werkplekbegeleider coacht en begeleidt je op de werkplek. Hij/zij is tevens je directe aanspreekpunt. De schoolopleider en de instituutsopleider zijn je tweedelijns werkplekbegeleiders.

Jouw stage

Samen met je werkplekbegeleider bespreek je voor- en achteraf de leeractiviteiten die je op school uitvoert. Samen bespreken jullie jouw werkplan, studievorderingen, leerwerktaken en je reflecties, waarbij de werkplekbegeleider feedback geeft. De werkplekbegeleider begeleidt je bij het ontwikkelen van je competenties als docent en helpt je bij mogelijke problemen tijdens je stage. Daarnaast schrijft de werkplekbegeleider een rapportage over jouw stage.

Meer weten?

Benieuwd wat je met de werkplekbegeleider allemaal gaat bespreken? Bekijk alvast de reflectiemodellen, feedbackmodellen en lesobservaties.

Door internetbureau ROQUIN © 2024 AOS-OMO