De rol van onderzoek

Het is voor zowel onze studenten als voor gediplomeerde docenten belangrijk om met een onderzoekende houding in het werk te staan. Door onderzoek te doen naar vragen of problemen uit de praktijk, ontwikkel je een onderzoekende houding en doe je inzichten op die je meteen kunt toepassen. 

Schoolgebonden onderzoek

Binnen de AOS West-Brabant doen studenten en docenten schoolgebonden onderzoek. Onderzoek draagt namelijk bij aan de eigen professionele ontwikkeling en aan de ontwikkeling van de school. Het onderzoek is gericht op de onderwijspraktijk van de (aanstaande) leraar. Door zelf onderzoek te doen naar problemen en vragen uit de praktijk ontwikkel je een onderzoekende en reflecterende houding. Dat helpt je als onderwijsprofessional om de ontwikkelingen te volgen en zelf een actieve bijdrage te leveren. 

Onderzoeksagenda's

Wij werken op basis van een onderzoeksagenda . Het onderzoek dat studenten en docenten uitvoeren, past binnen deze onderzoeksagenda, maar is toegespitst op de vragen en problemen binnen de school. De schoolspecifieke onderzoeksagenda is gebaseerd op de schoolontwikkeling uit het schoolplan. Het onderzoek is bovendien gericht op de verbetering van de eigen onderwijspraktijk van de onderwijsprofessional. 

Door internetbureau ROQUIN © 2024 AOS-OMO