School Exchange

Nieuwe perspectieven - Geen enkele school is hetzelfde

Zowel beginnende als ervaren docenten gaan er impliciet vanuit dat de manier waarop in de eigen school gedacht en gehandeld wordt, de normale manier is. Pas als ze op een andere school komen, bijvoorbeeld door wisseling van stageplaats of van baan, realiseren ze zich ineens dat alles anders is.

Binnen de AOS Noordoost-Brabant heb je nu de mogelijkheid om bij een andere school te gaan kijken, om je horizon te verbreden en deze ervaringen meteen in je eigen stage in te zetten.

Door de drukte van de opleiding of een baan kom je er vaak niet toe om eens bij anderen te gaan kijken hoe het is. Terwijl de tijd dat de docent koning(in) was in zijn eigen lokaal al ver achter ons ligt. Het is dus om meerdere redenen belangrijk dat je met enige regelmaat bij anderen gaat kijken.

We hebben een document samengesteld met schoolspecifieke kenmerken van de opleidingsscholen binnen ons gebied. Klik hier om dat overzicht te downloaden en je te oriënteren.

Indien het je leuk en leerzaam lijkt om kennis te maken met een andere opleidingsschool, kun je je via het inschrijfformulier aanmelden. De inschrijfdeadline is 15 februari 2023, dus wees er snel bij!

Je ervaringen en opgedane kennis kun je uiteindelijk verwerken in je portfolio (onderzoekende docent). Wat voor een docent wil jij zijn? Wat is jouw visie op het onderwijs?

Door internetbureau ROQUIN © 2023 AOS-OMO